sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Välitilinpäätös

2012 oli itselleni vähän erilainen vuosi, eikä vähiten sen takia että vietin ensimmäisen puolikkaan siitä ulkomailla. Mielen päällä oli niin paljon kaikkea muuta, että musiikille ei juuri jäänyt aikaa joten blogissakin oli hyvin hiljaista. En tiedä korjaantuuko tilanne ensi vuonna, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu että asiat ovat paremmalla tolalla kun musiikin kuunteleminen tuottaa taas iloa ja hyvää mieltä. Ehkä oli jonkinlaista korvien väsymistäkin havaittavissa, tiedä häntä.

Seuraavaksi lista vuoden 2012 merkittävänsorttisista musiikkijutuista epämääräisessä järjestyksessä: 

  • The Drums livenä Kööpenhaminan Amager Biossa
  • Steven Wilson livenä Kööpenhaminan Amager Biossa - ja nämä molemmat oli hyvin jees.
  • Havainto, että Turboweekend onkin ihan jotain muuta kuin olin luullut JA että se on tanskalaisbändi JA että sehän muuten toimii! 

Turboweekend - On My Side by Turboweekend-Official
  • Ginger Ninja livenä Odensen Postenissa.
  • Havainto, että naislaulajatkin voi kuulostaa kivalle. Esimerkiksi Hannah Schneider ja First Aid Kit.
  • The XX livenä Ilosaarirockissa
  • Of Monsters and Men on kiva juttu
Tänä vuonna en oikeastaan yhtään seurannut uusien albumien julkaisuja tai kuunnellut suuremmin uusia bändejä, olla möllöttelin vaan. Coexist sentään tuli pantua merkille ilmestyessään ja kuuntelinkin sen pariin kertaan läpi, mutta tarkempi perehtyminen jäi things to do later -listalle. Myös Disco Ensemblen Warriors on edelleen korkkaamatta koska Second Soul aiheutti jonkinlaista häkeltynyttä pöyristystä ja sitten tuttua "ei tää oo enää se sama Disco Ensemble mistä mie tykkäsin" -whineä. Ja minä kun aiemmin olin vielä innoissani.

Niin että tässäpä nämä kaikessa suppeudessaan. Hyvää uutta vuotta, toivottavasti se on musiikillisesti antoisampi kuin tämä! 

lauantai 22. joulukuuta 2012

Ruusuista on elämä - La vie en rose

Katsottiin Wall-E ja muistin taas että La vie en rose on olemassa. Louis Armstrongin versio on melkoisen puhutteleva.




perjantai 21. joulukuuta 2012

The xx - Last Christmas

Bongasin tämän Wham! -versioinnin Annan blogista ja pakkohan se on panna jakoon koska The xx.



Hyvää joulua.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Sigur Rós Ilosaareen!

Väärässähän mie sit olin. Eilen olin kovasti sitä mieltä että kun se ei kuitenkaan oo se Sigur Rós niin sit se on varmaan Of Monsters and Men. Mutta se ON Sigur Rós! Ihanaa Ilosaarirokin ohjelmaryhmä, ihanaa! Tällä hetkellä tuntuu siltä että ensi kesään on ikuisuus mutta onneksi sitä kannattaa odottaa. Nyt kun ei vaan sattuisi mitään maailmanloppuja eikä isovarpaan katkeamisia eikä muuta traagista mikä estäisi bändin saapumisen Laulurinteelle. Tämä oli ehkä hienoin joululahja minkä Popparit voi hipille antaa.



Niin ja tuleehan sinne myös Hot Chip. Eipä!



(James Murphy, hiii!)




Tälle bändille on selkeästi tapahtunut jotain näiden biisien välissä.
(Ensimmäinen on Made in the Dark -levyltä vuodelta 2008, toinen vuoden 2012 In Our Heads -albumilta. Jännä.)

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Ilosaari-spekulointia

Huomisaamuna julkaistaan taas viisi uutta bändikiinnitystä ensi kesän Ilosaarirokkiin. Ilosaarihan on totutusta poiketen tänä vuonna aloittanut bändien julkaisun jo näin syksypuolella ja liputkin on jo myynnissä. 

Huomenna klo 10 Ilosaaren fb-sivulla julkaistaan siis viisi ensi kesän bändiä jotka ovat Suomesta, Isosta-Britanniasta ja Islannista. Brittibändejä on niin paljon etten ala edes arvailemaan, suomalaisista luvassa on luultavasti jotakin tuttua ja turvallista. Eniten itseäni kiinnostaa tuo Islanti. Islantilaisbändeistä tulee tietysti ensimmäisenä mieleen Sigur Rós, mutta oma isovarpaani kutisee siihen malliin että voisikohan se olla viime aikoina kovassa nosteessa ollut Of Monsters and Men? Jos on, niin voisin olla suorastaan innoissani! Mutta huomennahan se nähdään, muistakaa kytätä Facebookia huomenna kymmeneltä. 

Tämä biisi on kuultu varmasti jo moneen kertaan ja videokin nähty useampaan otteeseen, mutta onneksi se kestää kulutusta.

lauantai 15. joulukuuta 2012

Satellite Stories - ja jokin heräsi uniltaan

Olen tässä viimeisen viikon-parin sisällä alkanut taas löytää musiikki-itseni. Sen, joka on ollut unessa varmaan viimeisen vuoden verran. Luultavasti lähinnä siksi, että on ollut niin paljon kaikkea muuta meneillään että aivojen on ollut yksinkertaisesti pakko sammuttaa jokin osa-alue, laittaa se talviunille ja odottamaan aikaa kun tilanne taas tasaantuu. 

Nyt sitä tasaantumista on ilmeisesti ollut riittävästi, kun musiikki alkaa taas kiinnostaa. Tosin olen kuunnellut lähinnä parin-kolmen viime vuoden aikana kertyneitä vanhoja soittolistojani enkä ole vielä uskaltautunut ottamaan selvää kuluneen vuoden musiikkitapahtumista. Mutta kaikki aikanaan, ja luulisin että nyt on hyvä aika havahtua kun jokainen musiikkiblogi listailee menneen vuoden parhaita juttuja. Niistä voin tarkistaa, menetinkö mitään tai olisiko tänä vuonna ilmestynyt jotakin mikä jäisi kuunteluun pitemmäksikin aikaa. 

Tämä musiikkiherääminen vain vahvistui, kun kävin tänään toverin kanssa kuuntelemassa Eläimen ja Satellite Storiesin keikat Kerubissa. Eläimen naissolistilisäyksen toimivuudesta tai onnistuneisuudesta en ole täysin vakuuttunut mutta kaikille muutos suotakoon joten jatkakaa samaan malliin jos tuntuu että tämä on se mitä tahdotte tehdä. Satellite Storiesista puolestaan tuli se kauan kaivattu hyvä mieli, jota en ole keikoista tai musiikista pitkään aikaan onnistunut saamaan, kiitos teille siitä. 

Tästä on hyvä jatkaa, ehkä blogikin aktivoituu hieman.

PS. Satellite Storiesin uusi biisi skandinaavisista tytöistä oli tosi jees.