maanantai 13. helmikuuta 2012

Hyvää Sulonpäivää!

Kevät on tullut, kun Sulo viettää nimipäiviään. Suomessa ei taida tintit vielä laulaa titityytä mutta täällä ne on jo ihan sekaisin keväästä ja auringosta.

Sulo toi tullessaan Ilosaarirockin uuden ilmeen, tiedon uusista tuulista alueratkaisujen suhteen ja mikä tärkeintä, ne ensimmäiset bändijulkistukset. Tänä vuonna ohjelmassa oli pari sellaista nimeä jotka pyöräyttivät sukat jalassa ympäri kerran jos toisenkin, nimittäin The XX ja 65daysofstatic.  Saatan olla innoissani. 

The XX:n debyytistä on kulunut jo pari vuotta (s/t ilmestyi 2009) ja bändi veistää parasta aikaa kakkosalbumiaan, saa nähdä mitä sieltä tulee. 65daysofstaticin olisin melkein päässyt näkemään kun olin Japanissa viime talvena, mutta luonnollisesti kaverien kanssa tajuttiin että oltiin samaan aikaan samassa kaupungissa bändin kanssa vasta keikan jälkeisenä päivänä. Mutta selvästikin kohtalo on tarkoittanut meidät yhteen; vuori tulee Muhammedin luo ja sitä rataa. On se hienoa. 

Kun kotimaisten bändien listalta löytyy vielä indielempparit Regina, French Films ja uusi kiva tuttavuus Eva&Manu, hyvältä rupeaa näyttämään tuleva Rokki! Tutustua pitänee taas myös ennestään tuntemattomiin nimiin, sieltä kun on tavannut löytyä kaikenlaista hienoa. 

Ja mitä suunniteltuihin alueuudistuksiin tulee, odotan niitä mielenkiinnolla. Sitä olenkin toisinaan itsekseni ihmetellyt, miksei Laululavan takainen kenttä ole ollut aiemmin käytössä, siellä kun lääniä ja maisemaa riittäisi. Sillekin tosin löytyi pätevät perustelut aluevastaava Kaisu Leinosen haastattelusta, eli käytännössä kyse on täysin maaperän kantokyvystä ynnä muista rakenteellisista seikoista. Kannattaa lukaista tuo haastattelu jos aihe yhtään kiinnostaa ja vilkaista voi myös aluekarttaa. Rokki tulee tänä kesänä näyttämään vähän erilaiselta kuin ennen. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: