keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Rokumentin teemaohjelmisto julki

Rokumentin Mustaa magiaa -teemaohjelmisto on nyt eetterissä ihasteltavana. Se koostuu 18 elokuvasta joissa käsitellään muun muassa dj-, hiphop- ja graffitikulttuurin syntyä ja historiaa, esitellään mustan musiikin suuria hahmoja Lil'Waynesta Ray Charlesiin, seotaan dancehallin tahdissa ja matkustetaan Soul Trainilla. 

Itselläni tulee taas kerran olemaan valinnan vaikeus, kun jo pelkkä teemaohjelmisto kuulostaa siltä että voisin käydä katsomassa vaikka kaiken ja elokuvia on myöhemmin tulossa vielä reilu satsi lisää.  Sen siitä saa kun on liian kiinnostunut vähän kaikesta.

Tässä muutama poiminta Black Magic -leffoista.

Adam Bhala Lough:
"Lil’ Wayne ”The Carter” on järkyttävä elokuvakokemus, joka jää kummittelemaan pitkäksi aikaa. Kaikessa pelottavuudessaan elokuva panee miettimään, onko tämä rehellisin kuvaus ajasta, jota elämme?" (Rokumentti.com) 

Leffa saa Suomen ensi-iltansa Rokumentissa.




Henry Corra:
NY77: The Coolest Year in Hell (USA, 2007)

1977 oli New Yorkin hullu vuosi sähkökatkoineen ja sarjamurhaajineen, mutta musiikki- ja alakulttuurit kukoistivat.
"NY77: The Coolest Year in Hell on kuin elokuvaksi sovitettu Jeff Changin hiphop-kirjallisuuden raamattu Can’t Stop, Won’t Stop. Se analysoi yhteiskunnallista tilannetta, josta punk, graffiti ja hip hop syntyivät, mutta tekee sen erittäin viihdyttävällä tavalla." (Rokumentti.com)



"My attitude was: fuck'em." 


Alexis Spraic:
Ray Charles America (USA, 2010)

Perustavanlaatuinen dokumentti Ray Charlesista.
"Sielukasta elokuvaa voi varauksetta suositella kaikille musiikkifaneille tai vaikka loistavasta Ray-elämäkertaelokuvasta innostuneille Charles-ensikertalaisille." (Rokumentti.com)
Itsehän kuulun jälkimmäiseen kastiin. Tämä on oiva tilaisuus paikata taas yksi aukko reikäisestä sivistyksestään.

Doug Pray:
Scratch (USA, 2001)

DJ-kulttuurin historiaa ja nykypäivää luotaava dokumentti, jossa haastateltavina mm. Beastie Boysin Mix Master Mike ja DJ Shadow.
"Scratch välittää kiehtovan tarkkaa ajankuvaa hiphop-kulttuurin alkurytmeistä jatkuen aikaan, jolloin DJ ei enää ollut vain osa yhtyettä vaan yhtye itse. Scratch on musiikkielokuvan ja hiphopin ajaton klassikko, joka kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan musiikkifanin yleissivistykseen.(Rokumentti.com)

J. Kevin Swain, Amy Goldberg:
Soul Train: The Hippest Trip In America (USA, 2009)

Tähään dokumenttiin on taltioitu mustan musiikin televisio-ohjelma Soul Trainin tarina.
"Sen lisäksi, että Soul Train on mahtava katsaus mustan musiikin historiaan, elokuva on härskin tyylikäs ja törkeän viihdyttävä." (Rokumentti.com) 


Tony Silver:
Style Wars & Style Wars :ReVisited (USA, 1984)

"Style Wars esittelee 1980-luvun alun New Yorkin katukulttuuria ja siihen olennaisesti kuuluvaa graffititaidetta, joka on katsantokannasta riippuen joko parasta tai pahinta mitä iso omena 1980-luvulla maailmalle tarjosi." (Rokumentti.com)

Parhaan dokumentin palkinnolla Sundance -festivaaleilla 1983 palkittu Style Wars on alakulttuurielokuvien klassikko, jossa seurataan katutaiteilijoiden ja kaupungin viranomaisten välistä taistoa katujen ja metrotunnelien herruudesta. Vuonna 2003 ilmestynyt lisäosa Style Wars :Revisited esitetään ohjaajan toiveesta heti alkuperäisen Style Warsin perään.




Rokumentin teemaohjelmisto löytyy kokonaisuudessaan täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: