keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Sota on ehkä hävitty mutta taistelu jatkuu

Toimitus huomauttaa: Tämä postaus sisältää puhetta sekä säästä että joulusta, joten kyseisistä aiheista allergiaoireita saavat voinevat suosiolla hypätä suoraan viestin loppuun jossa ehkä puhutaan myös vähän musiikista. 

Suuremmin en lumesta välitä. Enkä siitä, että glögiä ja jouluvaloja aletaan tyrkyttää näin lokakuussa. 



Mutta tänä aamuna kun räntää alkoi tulla taivaan täydeltä hetikohta herättyäni, en kovinkaan pitkään jaksanut pitää vastarintaa yllä vaan päätin luovuttaa vastustamisen edes tämän päivän ajaksi. Viime vuonnahan tein sen virheen, etten tehnyt mitään jouluista silloin kun siltä olisi tuntunut, koska oli liian aikaista. Sitten kun joulu alkoi olla oikeasti lähellä, fiilis ei ollutkaan yhtään jouluinen ja koko juhlapyhät meni vähän jotenkin laimeissa meniningeissä. 



Viime vuodesta viisastuneena kävin siis joulutunteen ajamana kaivamassa pakastinta, koska ainahan siellä on torttutaikinaa, vuodenajasta riippumatta. Kaivoin myös kuiva-ainekomeroa, koska ainahan siellä on luumuhilloa, vuodenajasta riippumatta. Molempia löytyi, joten ei muuta kuin taikinalevyt sulamaan ja puutelistaan lisäys "glögi" kun porukat lähtivät kauppaan. 



Ihanan räntäisestä päivästä teki se fakta, ettei tarvinnut lähteä kotoa yhtikäs mihinkään. (Muussa tapauksessahan tämä teksti olisi vain ankaraa valitusta siitä, miten syvältä talvi on.) Luin siis ensimmäistä kertaa ikinä Sofi Oksasta (Stalinin lehmät), järjestin huonekalustoa uuteen uskoon ja asensin NESsin käyttökuntoon. Jostain syystä ranskan tehtävät jäivät tänään(kin) tekemättä. 



Kun glögi saapui kaupasta, olivat talven ensimmäiset joulutortutkin valmiina. Tonttumukeja en sentään  kaivanut esiin, ne saavat vielä odottaa vähän aikaa. En kuitenkaan ole antanut täysin periksi tälle joulutohinalle, vaikka myönnytyksiä teinkin. Ja se lumikin on jo melkein sulanut pois. 



Päivän soundtrackina toimi losangelesilaisen Grouploven debyytti Never Trust A Happy Song. Se on hyvä. 


4 kommenttia:

  1. Hyvä valinta päivän soundtrackiksi, vaikkei ehkä sovi jouluun ja lumeen liittyvään tekstiin parhaalla mahdollisella tavalla. :)

    VastaaPoista
  2. No kieltämättä juu, Grouplove ei ole ehkä ihan jouluisinta settiä mutta bändin reipas meininki mukavasti tasapainotti päivää, ettei touhu mennyt liian hymistelyksi. :D

    VastaaPoista
  3. Ensilumi saa jonkun järjetömän joulufiiliksen kyllä aikaan! Sitten sitä kestää sen parisen viikkoa, ja sen jälkeen sitä saakin odotella seuraavan kerran tulevaksi vasta jouluaattona. Ja kyllä mäkin oon jo glögiä juonut. 8)

    VastaaPoista
  4. Ja niin, en enää muista kelle on sanomatta, mutta Bubble tässä. :P

    VastaaPoista

Kerro huolesi: