sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ääniä Joensuusta: The Dirge Organ

Blogistinne on rantautunut menestyksekkäästi Tanskaan ja täällä pikkuhiljaa totutellaan rutiineihin. Huomenna eka päivä yliopistolla, jännää. 

Tämän päivän postaus ei silti liity mitenkään Tanskaan, vaan otetaan käsittelyyn seuraava joensuulaisorkesteri. Moni varmasti oli jo sitä mieltä että Ääniä Joensuusta -sarja jäi tasan yhden postauksen pituiseksi, niinkun näillä miun sarjoilla on ollut vähän tapana. Mutta hah HAA, väärässä olitte! Nyt se on ainakin kahden viestin pituinen sarja. Hohoho. 

Mutta asiaan! Tänään käsiteltävä ja tällä hetkellä ajankohtainen joensuulaisbändi on The Dirge Organ, josta mainitsin jo viime vuonna Ilosaarirockin yhteydessä, bändi kun soitteli Rekkalavalla ihan menevän keikan. The Dirge Organhan voitti pohjoiskarjalaisen Rokit-bändikisan keväällä 2011 ja pääsi sitä kautta esiintymään Ilosaarirockiin. Täällä ja tuolla pikaiset maininnat Rokkihommista.

The Dirge Organ. Kuva: Jussi Ratilainen

The Dirge Organ on perustettu vuonna 2010 ja se on ehtinyt (käsittääkseni) tehdä kaksi ep:tä joista tuoreempi, /CULT/ julkaistiin perjantaina 13.1. klo 13.13. Ep:ltä löytyvä Slow Bomb soi menneellä viikolla YleX:n Uuden musiikin iltavuorossa ja YleX kommentoi bändiä sivuillaan seuraavasti: "Yhtyeellä on kovin valmis ja hallittu oma soundi, jota on ilo kuunnella. Sopivassa suhteessa rock-paahtoa, melodiaa ja tummia pohjavireitä."

Kuten jo aikaisemmin olen tainnut mainita, TDO:n soundissa on jotakin kovasti discoensemblemäistä. Varsinkin varhaisempaa tuotantoa oleva Black Cars on selvää Disco Ensembleä, mutta silleen hyvällä tavalla. Joensuu on perinteisesti mielletty suomenkielisen rockin kotipesäksi, täältä kun tursuilee Alankoja vaikka millä mitalla, mutta tämänhetkinen tekijäpolvi on minusta osoittanut että kyllä täällä saadaan aikaan paljon muutakin. The Dirge Organ toimii siitä hyvänä esimerkkinä.  
Kannattaa käydä kuuntelemassa loputkin biisit SoundCloudista, siellä on paljon hyvyyttä.

Ai niin ja kun kerran joensuulaisista yhtyeistä puhutaan, niin mainittakoon että The Dirge Organissa solistin ja kitaristin hommia hoitava Arttu Hirvonen vaikutti aiemmin muun muassa Eläimessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: