tiistai 13. maaliskuuta 2012

Keikkahommia: The Drums & The Broken Beats

Niin että viime viikolla tuli sitten käytyä ensimmäisen kerran hyödyntämässä Kööpenhaminan keikkatarjontaa. Amager Biossa soitteli The Drums, joka oli hyvin jee. Yleisö oli äärimmäisen hipsterikansaa ja meininki oli leppoisan mukava. Mitään yltiöpäisiä kiksejä tästä reissusta ei jäänyt, mutta sellainen hyvä keikka - hyvä mieli -tyyppinen olotila kuitenkin. Amager Biosta tykkäsin, eli sinne kannattanee toistekin hankkiutua jos kiinnostavia bändejä sattuis kohdalle. (Onhan tuonne näköjään ainakin Manic Street Preachers ja Steven Wilson tulossa, että sinne siis.)

Tässä vielä vähän jonkun ottamaa videopätkää jossa äänenlaatu ei ole huikea, mutta näkyypähän hassusti hytkyviä ihmispäitä. Jonny Pierce hytkyy myös hassusti.



Perjantaina kävin sitten tässä ihan kotinurkilla kuulostelemassa vähän vähemmän tunnettua indietä. Tein taannoin havainnon että tuossa alle kilometrin päässä on Kansas City -niminen keikkapaikka ja sinnehän piti lähteä kuulostelemaan meininkejä. (Tuntuu että mie toistan ihteäni kun nämä samat jutut on suunnilleen kerrottu myös reissublogissa, mutta kaikki ei välttämättä lue molempia niin että menköön tämän kerran.)

Esiintymässä oli kolme enempi tai vähempi paikallista bändiä: Caper Clowns, With No Arms And Legs ja The Broken Beats, joka oli siis illan pääbändi. Itsehän laiskana ollessani sain tietysti aikaiseksi hankkiutua paikalle vasta kun toinen lämppäri oli jo lopettelemassa, mutta ehdin kuulla Butterflies -biisin joka muuten kuulosti livenä ihan himputin hyvälle! Harmitti etten saanut itseäni liikkeelle aiemmin että olisin kuullut With No Arms And Legsin setin kokonaan. (Ja siinä on muuten taas bändillä ärsyttävän pitkä nimi.)


Jos alkoi kiinnostaa, bändin s/t -albumi löytyypi kokonaisuudessaan Spotifysta.



The Broken Beats on ilmeisesti jo pidemmän linjan orkesteri jonka solisti Kim Munk on perustanut vuonna 2001. Bändin jäsenistö on sittemmin vaihtunut useaan otteeseen kun tyypit on lähteneet tekemään muun muassa Carpark Northia ja JuniorSenioria. Bändi on tiettävästi tehnyt tähän mennessä viisi studioalbumia joista neljä löytyy Spotifysta. Viimeisimmäksi jäänyt sinkku The Rules (2009 tai niitä aikoja) on ilmeisesti tanskalaisen tv-sarjan Manden med de guldne ører tunnusbiisi, oikein hyvä semmoinen. Jotenkin tuntuu että The Broken Beatsilla pitäisi olla kaikki palikat parempaankin pärjäämiseen, mutta jostain syystä hommat eivät vaan ole oikein kunnolla ottaneet tuulta alleen. 




Kovasti sympaattiselta keulahahmo Kim Munk kyllä vaikutti, mutta välispiikit kun oli tanskaksi niin sitten oli vain tyydyttävä tulkitsemaan äänensävyjä ja yleisön reaktioita. Kovasti siellä skoolailtiin, en tiedä minkä kunniaksi. Keikkapaikasta sen verran, että tunnelma oli hyvin kodikas vaikka paikka muuten olikin sellainen perus-mustaksimaalattu-rokkiluola. Mutta kuten kaikkialla Tanskassa, sielläkin oli kynttilöitä pöydillä. Mietin, että monessakohan puhtaasti keikkatarkoituksia palvelevassa baarissa olen Suomessa nähnyt kynttilöitä ja totesin, että en varmaan missään. Aprikoin itsekseni myös sitä, että noinkohan yksijalkaisilla baaripöydillä sijainneet kynttilät jätetään sytyttämättä niinä iltoina, kun tiedossa on rankemman sortin mosh-pit-meininkiä.  Tiedä näistä tanskalaisista, kun ovat hulluna noihin kynttilöihinsä ja hyggeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: