keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Kesäbiisejä: Samettivallankumous

Samettivallankumouksesta voisin oikeastaan tarinoida vähän paria lausetta pidemmältikin, bändi kun oli pari vuotta sitten itselleni hyvinkin lähellä sydäntä. Nykyisellään tämä joensuulaisorkesteri viettää hiljaiseloa, kun jäsenet ovat hajaantuneet pitkin maailmaa aina Afrikkaa myöten. Ville Härkönen & Velvet -yhtyeen perustuksilta vuoden 2007 paikkeilla rakennettu Samettivallankumous on/oli kummallinen sekoitus kantria, iskelmää, rokkia, poppia ja vaikka sun mitä. Livenä yhtye oli hymyjä ja auringonpaistetta mutta myös ekstaattista antautumista musiikin vietäväksi; varsinkin Täällä mies, kuuleeko nainen? -debyytiltä löytyvän Pääskynen -kappaleen loppuprogeilut olivat sellaista rutistusta, että siinä oli yleisöltäkin taju kankaalla biisin jälkeen. Mutta ennen kaikkea Samettivallankumouksesta tuli aina hyvä mieli, ja se jos mikä on musiikissa tärkeää.

Keväällä 2009 Sammareilta ilmestyi kesäbiisiksi mitä oivallisimmin soveltuva ralli Juhannus, joka harmi kyllä on jäänyt bändin tähän mennessä viimeiseksi julkaisuksi. Toinen harmin aihe on se, että vaikuttaisi siltä että biisi on kuunneltavissa vain MySpacesta, muualla en ole siihen törmännyt. Mutta siitä huolimatta että MaiSpeis on syöveristä, toivon että uskaltaudutte sinne kuuntelemaan kyseisen kappaleen. Juhannus kun on jo ovella!

Samettivallankumouksen ainokaiseksi jäänyt kokopitkä Täällä mies, kuuleeko nainen? puolestaan on kuunneltavissa Spotifyssa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan ainakin kappaleita Ameriikka, Teit oven ja Siitä vaan jos ei ole aikaa koko levylliselle. Jos ei tule hyvä mieli, saat rahat takaisin.

Samettivallankumous Ilosaarirockissa 2008.

Palataan asiaan juhannuksen jälkeen, juhlikaa greisisti ja olkaa hukkumatta!

Edit:Kah kun vähän aikaa MySpacea ihmettelin niin löytyihän sieltä sekin embed-vaihtoehto! Eli ta-daa, nyt ei tarvii vaivautua avaamaan uutta välilehteä: 


Etsi artistin Samettivallankumous kappaleita Myspace-musiikki -sivustolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: