maanantai 19. syyskuuta 2011

Jälkeenjäänyttä kirjahykertelyä


Tämä postaus tulee liki kuukauden jälkijunassa, mutta tulee kuitenkin. Perinteistä Joen yötä vietettiin elokuun viimeisenä perjantaina ja silloin myös kaupunginkirjasto piti tapansa mukaan poistokirjamyynnin. Tapahtumassa aiemminkin vierailleena olin jo ottanut opikseni sen, että jos paikan päälle menee vasta joskus illalla, jäljellä on vain Kuinka laitat ruokasi mikrossa vuodelta 1985 ja pari ET-lehteä. Siispä kavereiden kanssa varustauduttiin paikalle hieman ennen myynnin alkamista ja syytä olikin, kun kirjaston aula oli tupaten täynnä porukkaa. Todettiin että ihan positiivista sinänsä nähdä, että ihmisille vanha kunnon kirja edelleen kelpaa. Varsinkin halpa kirja: seinällä lappu kertoi ystävällisesti, että kaikki aineisto 0,20e. Vot! 

Pienestä koosta on joskus etua; se helpotti ryysiksessä suunnistamista ja kirjoihin käsiksi pääsemistä! Yllä olevan läjän onnistuin saalistamaan: Dostojevskin Rikos ja rangaistus, John Steinbeckin Taivaan laitumet, E.L. Doctorowin Gangsterin oppipoika, Ritva Haavikon Kirjallisuuden tulkinta ja opetus, William Faulknerin Ääni ja vimma sekä Pierre La Muren Punainen mylly. Ei paha! Varsinkin Rikos ja rangaistus sekä Ääni ja vimma aiheuttivat melkoista hykerrytystä.

Lisäksi kehaistakoon vielä Yle Teemaa, jonka kanssa olen taas oikein hyviä ystäviä: Luin tuon Punaisen myllyn, joka siis kertoo taiteilija Henri de Toulouse-Lautrecista, ja tuumailin itsekseni että olisi mukava nähdä myös kirjan pohjalta tehty filmatisointi. Kuinka ollakaan, Teema näytti sen eilen illalla! Onneksi huomasin ajoissa ja sain leffan talteen boksille. (Toivottavasti, en ole vielä tarkastanut onnistuiko tallennus. Yleensä se ei onnistu silloin, kun kyseessä on elokuva jonka oikeasti tahtoisi nähdä.)

Niin ja löytyihän sieltä poistomyynnistä myös The Vinesin Highly Evolved, jonka ostin sillä perusteella että nimi kuulosti hämärästi tutulta. (Kuuluu myös Spotifyssa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: