tiistai 20. syyskuuta 2011

Syksyn ääniä: VETO - Crushing Digits

Otsikko poikkeaa syksybiisien sarjasta vähäsen, koska tällä kertaa kyse ei ole vain yhdestä biisistä vaan kokonaisesta albumista. Tanskalaisen VETOn Crushing Digits (2008) ei temaattisesti tai muutenkaan varsinaisesti käsittele syksyä, mutta sillä on hyvin vahva paikka omassa syksyisessä äänimaisemassani.

www.vetonet.dk

VETO on niitä bändejä, joiden vanhempi (There's a Beat in All Machines, 2006) eikä uudempi (Everything is Amplified, 2011) tuotanto ole oikeastaan ihmeemmin itseäni puhutellut, vaan olen suosiolla tyytynyt siihen, että suhteemme perustuu keskimmäisen pitkäsoiton hienoudelle (josta siitäkin on epäilemättä olemassa myös eriäviä mielipiteitä). 

VETOa on luonnehdittu ainakin termeillä indie rock, electronic rock, progressive / dance rock ja niin edelleen loputtomiin. "Elektroninen" ja "rock" taitaisivat olla aika lähellä sitä, miltä tanskalaisporukka kuulostaa. Itselleni Crushing Digits on sitä musiikkia, jota kuunnellaan pimeinä syksyiltoina lenkillä tai autossa - pääasia että on liikkeessä. Shake esimerkiksi on erinomainen biisi jos haluaa ruoskia itsensä siihen aggressiivisen epätoivoiseen tilaan jossa jatkaa juoksemista vaikkei oikeastaan enää jaksaisikaan. Pakkohan se on kun Troels Abrahamsen huutaa vimmaisesti korvaan. "It doesn't help you to push it in front of you forever!"

Kannattaa muuten kiinnittää huomiota Abrahamsenin sanoituksiin; omia suosikkejani ovat Duck, Hush and Be Still josta tulee jotenkin orwellilainen fiilis ja alta löytyvä You Say Yes, I Say Yes jossa pohditaan minuuden syvintä olemusta. Tai jotain. 



If you say one more clever thing
I just repeat it 
and act like I said it first


PS. On olemassa myös Veto-niminen sankarihevibändi, joten jos törmäätte sellaiseen Spotifyssa niin ei syytä hämmennykseen. Tämä puheena ollut VETO ei siis ole tehnyt radikaalia suunnanmuutosta jossain uransa vaiheessa. 

2 kommenttia:

  1. VETO on huippu, livenäkin joskus nähty (ja silloin siitä itseasiassa kiinnostuttu). Mutta mulla toi vuoden 2006 lätty on nimenomaan THE levy, uudemmasta en niin välitä.

    (Ja Bubble tässä, nimenvaihdos.. Hitto kun tätäkin pitää selittää joka kommentissa :D)

    VastaaPoista
  2. Ah ja voi, aika kovasti olisin tahtonut bändin nähdä kun kävivät keväällä Suomessa mutta mitäs tulivat pahimpana ruuhkakeväänä kun oli niin paljon muutakin nähtävää! Ei vaan varat ja aika riitä kun täältä etään periltä pitää joka kerta lähteä. :P

    Niin ja onnea vain uuteen pestiisi, huomasin että olet liittynyt Levy päivässä -remmiin. :)

    VastaaPoista

Kerro huolesi: