sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Laatuelokuvaa tiedossa: Elokuvakerho X goes Tapio

Törmäsin yliopiston postituslistalla ilouutiseen: Tänäkin vuonna yliopiston suojissa toimiva Elokuvakerho X tekee invaasion elokuvateatteri Tapioon ja tuo nähtäville opiskelijaystävälliseen hintaan laatuelokuvia, joita täällä ei välttämättä muuten nähtäisi. Näytökset ovat alkaneet perjantaina ja ohjelmassa ovat seuraavat elokuvat: 

Armadillo
Tanska 2010, ohjaus Janus Metz. Dokumentti.

Näytökset: pe 1.4. klo 17.00, la 2.4. klo 17.00, ke 6.4. klo 17





Somewhere
USA 2010, ohjaus Sofia Coppola. Draama.
Näytökset 10.-14.4., kellonajat varmistuvat myöhemmin






Four Lions
UK 2010, ohjaus Christopher Morris. Komedia.

Näytökset: su 3.4. klo 16.30, ma 4.4. klo 17.00, ti 5.4. klo 17.00





Summer Wars 
Japani 2009, ohjaus Mamoru Hosoda. Animaatio. 
Näytökset 8.-13.4., kellonajat varmistuvat myöhemmin




Kuvaukset elokuvista voi katsoa Elokuvakerho X:n Facebook-sivulta ja näytösaikataulut kannattaa varmistaa Savon Kinojen sivuilta.  

Näistä ainakin Somewhere on ehdottomasti käytävä katsomassa. Sitä olenkin jo vähän kaipaillut, mutta suhtauduin hieman skeptisesti elokuvan rantautumiseen tänne saakka. Olin asettanut toivoni ensi syksyn matineanäytöksiin, mutta onneksi Elokuvakerho X:n ansiosta nyt ei tarvitse odotella niin kauan.

Yritin löytää Summer Warsista trailerin joka olisi alkuperäisellä ääniraidalla ja englanniksi tekstitettynä, mutta sellaista ei näin pikapuolin sattunut silmään. Nähtäneekö Tapiossa englanniksi dubattu vai alkuperäinen versio?

Jotenkin pääsi nuo esitysaikataulut vähän yllättämään, tämä postaus nimittäin odotteli puolivalmiina julkaisemistaan ajatuksella "ehtiihän tuon sitten kunhan on tuo Ranskalaisen elokuvan viikko pois alta ja kunhan ollaan lähempänä huhtikuuta", mutta meinasinkin myöhästyä koko touhusta kun huhtikuu livahti kimppuun ihan huomaamatta. Ja tyypillistä elämän epäreiluutta on se, että nuo esitykset on juuri NYT kun pitäisi keskittyä kotona istumiseen ja gradun seminaariversion vääntämiseen sen sijaan että lekottelisi elokuvateatterin mukavassa penkissä. Mutta aina ei voi voittaa, pakko on varmaan jättää nuo muut elokuvat tällä kertaa väliin ja luvata itselleen Somewhere palkinnoksi jos saan jotain oikeasti aikaan deadlineen mennessä, vaikka se tällä hetkellä tuntuukin aika epätoivoiselta yritykseltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: