torstai 5. toukokuuta 2011

Terveisiä Budapestista

Kävin neljän päivän kaupunkivisiitillä Budapestissa ja kotiin tultuani havaitsin, että matkan saldona oli kameran muistikortti yhtä paikkaa vaille täynnä kuvia vanhoista rakennuksista kantilta jos toiseltakin. Sekaan mahtui pari otosta ravintoloista joissa käytiin syömässä sekä jonkin verran katutaideotoksia. Niin ja patsaita. Patsaita tyypeistä, joista kaikista en ole kuullutkaan. Budapestissa vähän joka kadunkulmassa on patsaita ja veistoksia. 

Tämä reissu painottui aika vahvasti kulttuurimeininkeihin: käytiin pällistelemässä Franz (paikallisittain Ferenc) Lisztin kotimuseota, tallusteltiin Linnavuorella ja ihmeteltiin maisemaa Kalastajalinnakkeelta, ajettiin maailman toiseksi vanhimmalla metrolinjalla, hortoiltiin Sankarien aukiolla ja vietettiin sateisena sunnuntaipäivänä viisi tuntia Budapestin taidemuseossa. Niin ja käveltiin Margitin saari päästä päähän. Kävi mielessä, että on muuten melko iso festarialue, miten täällä jaksaa tallata lavalta toiselle? 

Satuttiin vahingossa todistamaan myös Critical Mass -pyöräilytapahtumaa. Niitä pyöräilijöitä oli melko paljon. Lisäksi törmättiin Central Europe Universityn kirjakauppaan ja saatettiin siskoni kanssa olla hieman innoissamme antropologian ja historian hyllyillä. Löysin Henri de Toulouse-Lautrecin elämäkerran suhteellisen edullisesti. Juhlaa! Niin ja käveltiin myös Oxford University Pressin kirjakaupan ohi, mutta se oli kiinni, nyyh. 

Illalla katukahvilassa istuskellessamme tuumittiin, että onpas syvältä kun Suomessa ei tämä katukahvilakulttuuri oikein toimi. Pitää varmaan muuttaa keski-Eurooppaan. Siellä on kivoja kahviloita ja parhaat kirjakaupat. Ja hyvät maisemat. 

Tonava, Ketjusilta ja taustalla Parlamenttitalo.

Oldies-musiikkiin keskittynyt levykauppa. Siellä tuoksui vanhoille levyille.

Critical Mass -tapahtuman etujoukot.

Kalastajalinnake ja Pyhän Tapanin patsas.

Setä Liszt soittaa.

Margitin saarelta.

Tämä huoneisto Andrássy útin varrella olisi ollut myytävänä. Lottovoittoa odotellessa.2 kommenttia:

  1. Eikun vain! Siellä hotellimajoituskin on hinnoittelultaan vähän eri luokkaa kuin täällä. Omppuhotellin hinnoilla voi päästä hyvinkin fantsuun kortteeriin. Syöminenkin on edullisempaa ja ruuat oikeasti hyviä. Ei oo pakastevihannesmeininkiä.

    VastaaPoista

Kerro huolesi: