perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesäreissu Helsinkiin

Saatiin viime perjantaina ystävien kanssa kesän paras ajatus ja päätettiin lähteä visiitille Helsinkiin. Itselleni kesäinen Helsinki ja sen nähtävyydet oli vielä jokseenkin kokematon elämys, joten päätettiin ottaa turistimoodi päälle ja visiteerattiin Korkeasaaressa, Suomenlinnassa ja Heurekassa. Keltaisessa jäänsärkijässä piti toki käydä pyhiinvaellusmatkalla ja torstaina shoppailtiin Kalliossa puistokirppiksellä. 

Keltaisesta jäänsärkijästä mukaan lähti The Futureheadsin News and Tributes (käytettynä), Biffy Clyron Only Revolutions (lopultakin!), The Drumsin s/t ja siskolle Daft Punkin Discovery. Kirppikseltä löytyi Teenage Fanclubin Songs from Northern Britain ja Rasmuksen Playboys (kyllä, olen sitä mieltä että Rasmuksen kaksi ensimmäistä levyä on oikeasti kuuntelemisen arvoisia!) sekä Entouragen kausiboksi (jonakin hämäränä Japani-versiona tosin, mutta eiköhän se futaa ihan hyvin), Saksikäsi Edward ja David Lynch-elämäkerta Lynch on Lynch. Sen kohdalla meinasi käydä klassinen virhe: laskin kirjan hetkeksi kädestäni kaivaakseni kolikoita lompakosta, niin eikös vain joku jo ehtinyt käydä siihen käsiksi ostoaikeissa. Onneksi ehätin väliin, muuten olisi saattanut kirja karata ihan nenän alta. 


Helsinginvierailun saalista.
Keskiviikkoiltana lähdettiin Lepakkomieheen, kun keikkalistoja tutkiskellessa huomattiin että Ukkosmaineen Klaus Thunder viettää siellä kolmekymppisiään keikan merkeissä. Ilta olikin ihan mahtava, keikka oli loppuunmyyty ja alakerran lämpötila oli varmasti saunomalukemissa. Keikan huipensi encorena kuultu Nöpönenä, jonka bändi esitti yleisön joukossa ja sen päätteeksi ryhmähali kaikkien paikalla olleiden kesken. Jos ei sitä ennen ollut hiestä märkä, sen jälkeen oli aivan varmasti. 


Summa summarum, kivaa että lopultakin oli aikaa olla pääkaupungissa useampi päivä ja fiilistellä sen tunnelmaa vähän paremmin. Aiemmat vierailut on aina jääneet lyhyiksi ja ankeiksi joten en ole koskaan oikein lämmennyt Helsingille, mutta nyt huomasin jo miettiväni, millaista siellä olisi asua. Ankeat talvikokemukset tosin painavat vaakakupissa edelleen aika paljon, joten epäilen että kunhan tie aukeaa Joensuun ulkopuolelle, se ei vie ensimmäisenä Helsinkiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: