keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kotimaista indietä: Big Wave Riders, French Films, The Wha's

Taannoin valittelin siskolleni, kun Suomessa on jotenkin köyhää tuo indiepop-rock-tarjonta. Ja väärässähän mie siinä olin! Täytyy vain pöyhäistä vähän pintaa syvemmälle - eikä radion kuunteleminen every now and then tekisi varmaan myöskään pahaa, onhan esimerkiksi mainiota French Filmsiä soitettu YleX:llä melkoisen taajaankin.

Mutta niin. Kun pöyhäisee syvemmältä - lukee vaikka blogeja - löytyy sellaisia hienouksia kuin French Films, monissa blogeissa jo viime kesänä rakkautta osakseen saanut Big Wave Riders ja indiepunk-porukka The Wha's. Tämän helsinkiläiskolmikon jos saisi tänne meidänkin kulmille soittelemaan joskus niin sehän muuten olisi melko siistiä.

www.facebook.com/bigwaveriders

Big Wave Riders  on saanut osakseen rinnastuksia niin The Drumsiin kuin Mando Diaoonkin. Bändi itse luonnehtii musiikkiaan surf-vaikutteiseksi indierockiksi, ja niin hassulta kuin surf-ajatus näin kotimaan oloissa tuntuukin, se toimii. Big Wave Ridersin äänimaailma ei ole räpistelyä +2-asteisessa vedessä aitan seinästä revityllä laudankappaleella jossain Pohjanlahden rannikolla, vaan se vie kuuntelijan saman tien Kaliforniaan tai Australian surffiparatiiseihin. 

Big Sound on ensimmäisiä biisejä, jolla Big Wave Riders sai blogiyhteisön huomion ja siinä on epäröimättömän kesäinen fiilis jonka hienoudesta ei vaan pääse yli eikä ympäri.

Big Wave Riders - Big Sound by Big Wave Riders


Kuva: Tuomas Välinen. www.myspace.com/frenchfilmsofficial

French Films on jo ehkä vähän tunnetumpikin nimi, sillä kukapa radionkuuntelija olisi voinut välttyä kuulemasta Golden Seata? Ainakin ulkomaille kysyntää nähtävästi on: bändi on lähdössä loppukeväästä Eurooppaan keikkailemaan ja listalla ovat ainakin Ruotsi, Tanska, Saksa, Itävalta, Italia ja Espanja.  French Films on ihastuttavan hyväntuulista poppia, juuri sellaista keskikesänkullankeltaista jonka voi sitten keskellä synkintä talvea laittaa soimaan ja palata heinäkuun helteisiin.  (Tästä taitaakin tulla ihan rehti kesäfiilistelypostaus mutta tulkoon. Viisi kuukautta talvea alkaa jo riittää.)

Dropout Jr. by French Films

www.myspace.com/thewhas

The Wha's puolestaan on tämän trion ehkä toistaiseksi vähiten tunnettu nimi. Itse törmäsin orkesteriin syksyllä kun kävin Helsingissä katsomassa We Are Scientistsia ja Whasit olivat lämppäämässä. (Ja nähtävästi asetelma on sama myös huhtikuussa kun tiedemiehet tekevät paluun Helsinkiin, tällä kertaa Tavastialle.) The Wha's on vahvasti brittiläiseltä kuulostavaa indiepunkrockia joka varsinkin livenä toimii erinomaisesti. Punkin suuntaan kumarretaan paitsi musiikillisesti, myös yhteiskunnallisesti tiedostavien sanoitusten muodossa.

As the Panic Grows - demo by thewhas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: