torstai 10. maaliskuuta 2011

Neufvoin

Neufvoin, ihana Neufvoin. Miksi yhteiselossamme on ollut aivan liiallisen pitkä tauko? Onneksi taannoin havahduin siihen todellisuuteen, etten ollut vieläkään kuullut Fake Musket -ep:tä vaikka se ilmestyi jo aikaa sitten! Shame on me. Syksyllä kävin paikallisessa levykaupassa tiedustelemassa, löytyisikö sitä hyllystä mutta se oli liikaa toivottu. Ja koska levyjen tilaaminen Internetin välityksellä on nykypäivänä niin kovin haastavaa ja ylivoimaisen raskasta, se jäi sitten tekemättä sillä kertaa. (Kyse ei siis missään tapauksessa ollut omasta aikaansaamattomuudestani, kuten joku pahansuopa kenties saattaisi väittää. Höm.)

Onneksi Fake Musket löytyy nyt Spotifysta ja onneksi lopultakin sain aikaiseksi istua rauhassa alas kuuntelemaan sen! Ja saman tien mars sinne nettikauppaan tilaamaan se ep omaksi ja vähän äkkiä. Levykauppa Äxästä oli levy kokonaan lopuksissa, joten jonkun aikaa jouduin odottelemaan ennen kuin paketti lopulta tipahti postiluukusta. Tämä kertonee jotain siitä että ihmiset todella edelleen ostavat levyjä - ainakin Neufvoinia.

Fake Musketin biiseistä omaksi suosikikseni nousi Drunken Captain. Tiedän, kaikki muut ovat ylistäneet Polar Songia ja nostaneet sen viime vuoden parhaimmistoon, mutta itse en ole koskaan ollut ihan hirveästi slovareille lämpeävää sorttia. Drunken Captainin bassokuvio sen sijaan puhuttelee korvaani kovasti. Kero Lantern ja Who Told, Soldiers?  ovat tuttua, maalailevaa Neufvoinia kun taas avausraita Wooden Barrel Bandissa on uutta keveyttä, joka tuntuu sopivan bändille mainiosti.

On ilahduttavaa huomata kuinka Neufvoin on uusimman julkaisunsa myötä saanut ansaittua tunnustusta ja blogirakkautta osakseen. (Bändi listattiin männä syksynä muun muassa YleX:n Tulevaisuuden tusinaan.) Parin-kolmen vuoden takainen Aquanaut Recordings -ep esitteli lupaavan nuoren bändin ja sen jälkeen yhtye on ottanut huimia harppauksia Robokop -ep:stä Fake Musketiin kehittyen ja kypsyen julkaisujen välissä. New Music Communitylla ja Artturi Tairalla on epäilemättä ollut oma suotuisa vaikutuksensa siihen, että bändi on saanut rauhassa kasvaa nykyisiin mittoihinsa. Seuraavaksi musiikin ystävät varmasti odottavat yhtyeeltä kokopitkää albumia, sillä tähänastisilla kolmella ep:llä ja ahkeralla keikkailulla Neufvoin on jo opinnäytteensä antanut.

Neufvoin Bloggerissa
Neufvoin MySpacessa

Neufvoin. Kuva: Mikko Kauppinen

PeeÄs: Ensimmäinen uudella koneella kirjoitettu ja julkaistu postaus! Pienet sille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: