tiistai 22. maaliskuuta 2011

Ranskalaisen elokuvan viikko

Tulin kahvilaan istumaan hirveän kirjaläjän kanssa, aikeenani mukamas lopultakin alkaa perehtyä gradukirjallisuuteen ja tehdä vähän tietokantahakuja ja etsiä lisää kirjallisuutta tutkimusaiheeseeni liittyen. Mutta kuten huomaatte, se suunnitelma jotenkin vähän niinkuin taas pääsi lipsahtamaan. Puolen tunnin päästä olen menossa katsomaan ensimmäistä Ranskalaisen elokuvan viikon esitystä, Abdellatif Kechichen ohjausta L'Esquive (Sivuaskel). Siitä ehkä lisää tuonnempana. 

Tänä vuonna jo kuudetta kertää pidettävän Ranskalaisen elokuvan viikon järjestävät yhteistyössä Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ja Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistys muutaman muun yhteistyökumppanin kanssa, tärkeimpänä tietysti elokuvateatteritilat tarjoava Savon Kinot. 

Koko viikon ohjelmisto näyttää tältä: 


L’Esquive (”Sivuaskel”) (2004) 
Draamakomedia (119 min, englanninkielinen tekstitys) Ohjaaja: Abdellatif Kechiche 
Tiistai 22.3. klo 16.30


Dans la vie (”Kiinni elämään”) (2007) 
Komedia (73 min, englanninkielinen tekstitys) Ohjaaja: Philippe Faucon 
Keskiviikko 23.3. klo 16.30


Khamsa (2008) 
Draama (110 min, englanninkielinen tekstitys) Ohjaaja: Karim Dridi 
Torstai 24.3. klo 16.30


Des hommes et des dieux (“Jumalista ja ihmisistä”) (2010) 
Draama (125 min, suomenkielinen tekstitys, K13) Ohjaaja: Xavier Beauvois 
Perjantai 25.3. klo 16.30


Gainsbourg – tarina legendasta (Gainsbourg – vie héroïque) (2010) 
(130 min, suomenkielinen tekstitys) Muusikkoelämäkerta Ohjaaja: Joann Sfar 
Lauantai 26.3. klo 15.00


Liput esityksiin maksavat vain kolme euroa, joten menkää ihmeessä ihmiset katsomaan laatuelokuvia! Kaikki esitykset Tapion salissa 2. 

Kävin muuten eilen katsomassa KAVA-näytöksessä neuvostoliittolaisen elokuvan Amfibiomies (tai Meren paholainen) vuodelta 1963. Melko jännä. Vähän muuta kuin olisin neuvosto-leffalta odottanut - eli mustavalkoisuutta ja propagandistista otetta. Niiden sijaan se oli lämpimänsävyinen ja värikäs scifitarina tiedemiehestä, jonka unelmana on kansoittaa merenpohja ihmisillä. Tämän kansoittamisen hän on aloittanut omasta pojastaan, jolle hän on siirtänyt hain keuhkot ja joka pystyy elämään meressä  kuin kalat. Hieman camp, mutta ei niin paljon kuin voisi luulla. Amfibiomiestä on rinnastettu myös Mustan laguunin hirviöön, mutta minusta tämä oli oikeastaan parempi kuin Hollywood-edeltäjänsä.  

Mutta nyt ranskalaista elokuvaa, s'il vous plaît!

Edit: Huomhuom! Noita lippujen hintoja oikaisen vielä sen verran, että perjantain Jumalista ja ihmisistä -näytökseen liput ovat seitsemän euroa, muihin kolme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: