tiistai 4. tammikuuta 2011

Terveisiä itänaapurista: Motorama

Nyt saapi joulomaleffalistailut odottaa vähän aikaa (tulossa on, kahellaan sit loppiaispäivänä jos saisin sen valmiiksi), nimittäin tänään töissä Last.fm pelasti taas päivää ihan urakalla ja taisipa löytyä uusi mielitietty, nimittäin venäläinen Motorama. Hitaasti lämpeävä kun olen, en vielä osaa varmaksi sanoa tykkäyksen astetta mutta erittäin hyvältä näyttää ja kuulostaa näin yhden päivän tuttavuuden perusteella. Post punk -tagin alla seilaava mutta ehkä hieman myös indiepoppiin kallellaan oleva bändi julkaisi viime vuonna debyyttinsä Alps. Levyä ei löydy Spotifysta MUTTA mikä parempaa, sen voi ladata bändin kotisivuilta ilmaiseksi. Täältä näin, klik klik. Noita kotisivuja kannattaa selailla muutenkin, ihania valokuvia ja kivat keikkajulisteet. Memorabilia-osastoa kannattaa vilkaista myös. Ihania paitoja! Tahtoo sen partapaidan. Heti. Tahtoo myös Alpsin ihan oikeana levynä. Ei se ole yhtään sama asia jos on itse polttanut levyn ja printannut kannet kuin että olisi se real thing, nyyh. (Kyllä, olen levyintoilija myös materialistisessa mielessä. Mulle ei riitä että se musiikki on kuunneltavissa digitaalisesti, mie haluan sen myös käsissä pyöriteltävässä muodossa.) 

Niin ja siis tämän ulkomusiikillisen poikkeaman jälkeen palatkaamme vielä itse aiheeseen. Suosittelen aloittamaan vaikkapa albumin nimibiisillä Alps, jossa on päähäntarttuva riffi ja josta minulle ainakin tulee sellainen "hilpeä Interpol" -fiilis. Mie oon hirveän huono luonnehtimaan musiikkia joten antaa sen puhua puolestaan. (Videosta tuli mieleen - ei mitenkään yllätys ehkä tämä - Sirka Ragnar.) 



PS. iPodin päivittäminen on syvältä.  iTunes on syvältä. 

2 kommenttia:

  1. Moi! Löysin hauskannäköisen blogisi huomattuani, että olit lisännyt itsesi lukijakseni. Kivaa! Täällähän on vaikka mitä mielenkiintoista, kuten tämä Motorama, jota ei ihan heti arvaisi venäläiseksi. Pitää katsoa kaikki jutut läpi ajan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Heips! Juu, blogosfääriä surffatessani törmäsin blogiisi ja se vaikutti niin kiintoisalta että lisäsin sen luettavien listalle oikopäätä. :)

    Ihan samat oli ajatukseni Motoraman suhteen kun ensimmäistä kertaa bändiä kuulin; mitä, onko tämä muka Venäjältä, tuleeko sieltä tämmöistäkin? Tuo itärajan takainen musiikkikulttuuri kun on itselle ainakin ollut ihan musta läntti sivistyksen kartalla. Mutta mukavaa jos täältä löytyy uusia ja kiinnostavia juttuja, tervetuloa lueskelemaan. :)

    VastaaPoista

Kerro huolesi: