maanantai 28. helmikuuta 2011

Japan Times: Hanazakari no Kimitachi e

Palataan vielä Japaniin populaarikulttuurin merkeissä: katsoimme aina iltaisin ystäväni koneelta japanilaista nuorisodraamaa Hanazakari no Kimitachi e - Ikemen paradise. Ensimmäinen jakso katsottiin vähän koemielessä, mutta jotenkin kaikessa ei-vakavastiotettavuudessaan ja höpsöydessään sarja oli uskomattoman koukuttava tapaus ja kaikki 12+1 jaksoa piti katsoa läpi ennen kotiinlähtöä. 

Sarjan juoni menee tiivistetysti niin, että tyttö pukeutuu pojaksi ja muiluttautuu poikakouluun, koska hän haluaa saada kyseistä koulua käyvän korkeushyppääjä-idolinsa palaamaan kilpakentille. Sitten tulee kaikennäköistä hassua kommellusta kun tyttö yrittää pitää rooliaan yllä ja sukulaiset ja ystävät käyvät vuorotellen houkuttelemassa häntä palaamaan takaisin kotiin ja ihmissuhdedraamaa on enemmän kuin riittämiin. 

Ensin yritettiin kovasti itsellemme perustella että no tämähän on mielenkiintoinen näytekappale täkäläisestä nuorisokulttuurista ja aika jännästi on käytetty mangan ilmaisukeinoja tässä ja yadayada mutta todellisuudessa oltiin ihan suckers for romance ja sarjahan vilisee kauniita japanilaispoikia joten mitä sitä suotta selittelemään. ("Ikemen" tarkoittaa jokseenkin törkeän hyvännäköistä miestä, toim.huom.) Saatoin hieman faniutuakin, öhöm. 

Sarjan tunnari, Orange Rangen Ikenai Taiyou on kuulemma melkoisen suosittu biisi karaokessa, mitä en kyllä ihmettele yhtään. Hieman jää päähän soimaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: