keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Päivän piristys: Rubik ja The Capital Beat Kerubiin

Riemastuin suunnattomasti kun huomasin naamakirjaa selatessani, että Kerubin tämän kevään ohjelmisto on täydentynyt Rubikilla, The Capital Beatilla ja paikallisella Mullets n' Bulletsilla. Juhlaa! Pitää heti merkkailla päivät kalenteriin ja huolehtia siitä, että olen maisemissa silloin. Rubikin olen nähnyt livenä vain kerran, Rokissa 2009. Tämä epäkohta korjaantuu onneksi nyt. Rubikin Laws of Gravity -sinkusta vaahtosinkin jo joku aika sitten

The Capital Beatin keikka Kellarissa reilu vuosi sitten pääsi parhaiden keikkojen listalleni ihan heittämällä. Vaikka ulkona oli tuhoton pakkanen, bändin letkeä soitanto sai sen unohtumaan täysin ja tunnelma oli kuin heinäkuisella Rentolavalla; tanssivia ihmisiä, hymyjä ja hyvää tuulta. Tässä on nyt vain se pieni vika, että silloinen keikkaseurani on siellä pirun Japanissa!  On siis lähdettävä letkeilemään ihan itseksensä.

Tuolta voi käydä kuuntelemassa vaikkapa The Capital Beatin tuoreehkon sinkun Sweet, sweet.  Stupido Recordsin sivuilta lueskelin biisiin liittyen seuraavaa: "Maailman arvostetuimpiin kuoroihin lukeutuva Soweto Gospel Choir esiintyy suomalaisen The Capital Beat -yhtyeen uudella Sweet, sweet -singlellä. Single julkaistaan 13. joulukuuta. Kaksinkertainen Grammy -voittaja Soweto Gospel Choir kiertää maailmaa säännöllisesti ja on työskennellyt mm. Red Hot Chili Peppersin, Aretha Franklinin, Celine Dionin ja Diana Rossin kanssa. Kuoro esiintyi Oscar-gaalassa vuonna 2009 ja oli ehdokkaana parhaan soundtrackin kategoriassa (Disney & Pixar; Wall-E)." 

Johtuneeko omasta radion kuuntelemattomuudestani vai siitä, ettei biisiä ole mitenkään erityisemmin hypetetty, mutta vasta nyt törmäsin koko asiaan ensimmäisen kerran, kun lähdin selvittelemään että onkos bändiltä tullut mitään uutta sitten debyyttialbumin. Luulisi, että tuon kokoluokan yhteistyötä olisi mainostettu vähän laajemmin. Tai sitten vaan olen itse elänyt pää pussissa, who knows. 

***

Avauduttakoon vielä siitä, että läppärini on vedellyt viimeisiään lähes siitä asti kun se hankittiin viisi vuotta sitten. Susi jo syntyessään, raukka. Se on elänyt joten kuten lisämuistilla ja muilla apukeinoilla avitettuna, ja viimeisen vuoden verran se on toiminut jopa ihan kohtuullisesti. En muista, milloin se olisi viimeksi kaatunut, mikä on varsin harvinainen ilmiö. Näyttö siitä vaihdettiin viime talvena. Nyt on verkkokortti alkanut ilmoitella toimimattomuuden merkkejä ja oma mittani alkaa olla sitä kuuluisaa viimeistä pisaraa myöten täynnä. Sitä viimeistä pisaraa odotellessa aloin etsiskellä Internetin ihmeellisestä tietoverkosta ehdokkaita uudeksi elämänkumppanikseni vain todetakseni, että sopivassa hintahaarukassa liikkuvia vaihtoehtoja on ihan liikaa ja oma ymmärrykseni aiheen tiimoilta vähintäänkin rajallinen. Mutta sen verran tiedän, että uuden ystäväni kannessa ei tule olemaan kirjaimia H ja P. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: