perjantai 17. joulukuuta 2010

Onko kuiva keikkakausi ohitse?

Manailin ensimmäisessä postauksessa sitä, ettei täällä ole edes kunnon keikkapaikkaa. Ei ole vielä, mutta kohta on: kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen Rocklubi Kerubi tekee paluun entistä uljaampana, kun Kulttuurikeskus Karjalantalo avaa ovensa kansalle. 11.2.2011 tulee siis olemaan juhlapäivä Joensuun musiikkiväelle. Itselleni tuo kevään tuleva ohjelmisto ei ainakaan vielä tarjonnut mitään erityisherkkua, mutta pari vois-käydä -nimeä tuli vastaan: 22-pistepirkko pitänee mennä lopultakin katsomaan, sen verran monta kertaa sen olen onnistunut syystä tai toisesta missaamaan. Samuli Putroa voisi myös käydä kuulostelemassa. 

Ihana paikallinen räminäryhmä Eläin nähtävästi julkaisee keväällä uuden levyn ja keikkailee Kerubin Salissa sen tiimoilta.  Eläinhän julkaisi s/t -ensilevynsä tämän vuoden helmikuussa ja ensimmäinen sinkku Peter Pan pyöri YleX:llä viikon tehona. Vaikka pääasiassa kuuntelenkin aika toisenlaista musiikkia, Eläimen äkkivääräksi luonnehdittu älykköpunk viehättää jollain omituisella tavalla. 

Väkisin tulee tuota Kerubin keikkalistaa katsellessa déja vu -fiilis: nämä samat nimet on nähty Karjalantalon alakerrassa toimineen Kellarin lauteilla ennenkin. Sitä vetävää indiepoppia odotellessa, toivottavasti sellaistakin tänne lakeuksille saataisiin. Asetankin toivoni Sulon päivään, jolloin Kerubissa julkistetaan Rokin 40-vuotisjuhlavuoden ilme ja ensimmäinen satsi varmistuneita esiintyjiä. Puskissa on kuulunut kuisketta, että sieltä olisi jotakin päräyttävää tulossa. Saas nähdä, eihän Sulon päivään ole enää kuin pari kuukautta. 

***

Talvella pakkaaminen on syvältä. Parin päivän reissu ja pari vaatekertaa; niinhän sitä luulis. Mutta kun ottaa huomioon pitkät junamatkat, taapertelun hyisessä Helsingissä ja epäilemättä vähintäänkin viimaisessa Tukholmassa, hikoilun terminaalissa ja ostoksilla ja sen, että pitäisi olla edustavana iltaelämässä niin ei se oo ihan helppoa eikä nopeaa. Ja heitin jo suosiolla matkalaukkuun tyhjän repun sitä varten, että kuitenkin niitä tuliaisia tulee ostettua ihan sikana niin eipähän tarvii sitten roudata miljoonaa muovipussukkaa jotka hajoilee pakkasessa ja leviää pitkin junan käytäviä kotimatkalla. Flunssa alkaa olla jokseenkin taltutettu, tai sit tää on vaan välipäivä ja huomisaamuna on helvetti valloillaan. Onneksi osasin varautua myös siihen vaihtoehtoon ja pakkasin matkalaukkuun apteekin. Pitäis varmaan tökätä kameran akku laturiin vaikka pimeäähän siellä on kuitenni, mitään valokuvia pysty ottamaan. 

...Alan kohta kuulostaa ihan mielensäpahoittajalta. Ihanaa. Palataan asiaan jahka taas kotiudun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: