maanantai 27. joulukuuta 2010

Vuoden parhaita juttuja, osa 2: Ramona Falls

Kevättalvella erinomaisen musiikkivainun omaava sisareni esitteli minulle biisin ja videon, jotka ehdottomasti ansaitsivat päästä vuoden parhaiden juttujen joukkoon. Tämäkin löytö tapahtui alunperin videonsa ansiosta; Wondermark-nettisarjakuvan tekijä David Malki ! oli linkittänyt tämän omaa tyyliään heijastelevan videon sarjakuvansa sivuille, mistä siskoni sen bongasi. (Oikeastaan alkaa tuntua, että siskoni on se, jonka tätä blogia pitäisi kirjoittaa, enkä minä. Mutta näin tässä nyt kuitenkin kävi, ja koetan parhaani mukaan jakaa kiitosta aina sinne, minne se kuuluu.) 

Kyseessä on siis Menomenasta tutun Brent Knopfin sooloprojekti Ramona Falls ja vuonna 2009 ilmestyneeltä Intuit-albumilta löytyvä kappale I Say Fever. Videoineen tässä biisissä on jotain tosi ahdistavaa ja uhkaavaa, mutta samalla se on niin hypnoottinen ettei siitä saa tarpeekseen.



Tähän perään voisin vielä vähän kehua tuota Wondermarkia, se on nimittäin ehdottomasti tutustumisen arvoinen tapaus jos kummallinen, kenties hieman kuivakka, sarkasmia viljelevä älykköhuumori yhtään kiehtoo. Wondermark on siis aivan eri maailmasta kuin aiemmin mainitsemani Scandinavia and the World, joka perustuu pääasiassa pikkutuhmuuksiin ja söpöilyyn. David Malki ! (mies, joka tykkää kirjoittaa nimensä  välilyönnin ja huutomerkin kanssa) rakentaa sarjakuvansa 1800-lukulaisista puupiirroksista ja grafiikasta, joita on julkaistu aikakauslehtien, erilaisten kuvastojen ja kirjojen kuvituksena. Tämä sarjakuva esimerkiksi sopii paremmin kuin hyvin tämän blogin lähtöajatukseen, että olisihan se kiva osata yhtä ja toista. Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: