tiistai 28. joulukuuta 2010

Vuoden parhaita juttuja, osa 3: Holik

Jatketaan Eläimellä aloitettua kotiinpäinvetoa bändillä, joka ei kotikenttäetua minun nähdäkseni suuremmin kaipaa: vuodesta 2007 nykykokoonpanollaan räiminyt Holik julkaisi lokakuussa debyyttitäyspitkänsä Get This Feeling. Tätä ennen bändi on julkaissut ep:t Bright Road (2009) ja Weapons of Mass Denial (2008), joista ensin mainitun ainakin Soundi huomioi demoarvioissaan melko positiivissävytteisesti. 

Simppeli luonnehdinta "kitarapainotteinen rock" ei kerro puoltakaan totuutta Holikista, sillä ainakin debyyttialbumi pitää sisällään sellaisen lajien kirjon, että sitä ei käy määritteleminen yhdellä eikä kahdellakaan termillä. Holikin heput itsekin myöntävät, että "kokeillaan kaikkea sitä, mitä edes vähän osataan." 

Avausraita I Know Your Dirty Little Secret on levyn hiteintä tavaraa ja sitä seuraavan raidan P.I.G. voisi jopa kuvitella soimaan Radio Novalle, sen verran tarttuvaa radioystävällisyyttä siitä löytyy. Jinx in the Trousers taas on suoraviivaista räimettä ja varsinkin live-esityksenä todistettaessa Holikkia aggressiivisimmillaan, samoin räyhäkkä Like A Landslide. Deadweight kulkee kuin juna ja biisin ydinlaini kiehtoo ainakin itseäni kovasti: "I could 've been anything / but I chose to be / deadweight." Sopivasti reilun puolen tunnin mittainen albumipaketti päättyy perinteitä kunnioittaen hitailuun Bemused / Death Is in Fashion, josta ainakin oma korvani löytää yhteneväisyyksiä Alice in Chainsin Black Gives Way to Blue -balladiin. 

Yhtään turhaa täyteraitaa tiiviiltä albumilta ei löydy ja jokainen biisi toimii myös kokonaisuudesta irroitettuna. Ehkä vaisuimman vaikutelman jättää rahan kiroja manaileva Merry This and Happy That, joka ei sekään missään tapauksessa ole huono. Uskoisin, että  Get This Feeling on niitä albumeja, joilta jokaiselle löytyy oma lempibiisinsä.

Holik ei ole sitä tällä hetkellä ah-niin-siistiä pillifarkkuhipsteröintiä jota myös itse enimmäkseen kuuntelen, mutta minusta jokainen tarvitsee elämäänsä myös terveen satsin reipasta rokkia.  



Mikä parasta, mutta samalla myös hankalinta: Holikkia ette löydä Spotifysta ettekä myöskään MySpacesta. Toisaalta niinkin helposti kuin Holikin omilta sivuilta, oikeasta yläkulmasta löytyy playeri jossa tällä hetkellä ovat kuultavina seuraavat biisit:
Jinx in the Trousers
P.I.G.
10/22
Got Some Issues
Betty Trash (Bright Road -ep)
Teenage Fever (Bright Road -ep)
We Lost It A Long Time Ago (Weapons of Mass Denial -ep)

Jos haluaa kuulla loput biisit, on hankittava levy, mutta se on kyllä sen arvoista.
Lopuksi, vanhempaa Holik-tuotantoa löytyy YouTubesta yhden biisin verran: Weapons of Mass Denial -ep:ltä löytyvä Sedatives and Stimulants, var så god.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: