sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Vuoden parhaita juttuja, osa 1: Sirka Ragnar

Mietin, että mikä olisi järkevin tapa tehdä jonkinlaista selvitystä kuluneen vuoden Jutuista, ja päädyin tekemään epämääräisen, arvojärjestyksettömän listan karkeasti vuodenaikojen mukaan. Listailen onnellisessa sekamelskassa elokuvia, tapahtumia, albumeita ja yksittäisiä biisejä ja olen onnellisesti välittämättä siitä, onko jokin ilmestynyt tänä vuonna vai joskus vuonna kivi ja kuokka: ainoa kriteeri on, että itse olen asiaan törmännyt ensimmäistä kertaa tämän vuoden aikana. Postailen tällä viikolla joka päivä parhauksia ja katsotaan sitten loppuviikosta että miltä se listahötäkkä kokonaisuudessaan näyttää. 

Aloitellaan siis vuoden alkupuolelta ja vieläpä hirveän pitkällä aasinsillalla:  Niin kuin joku saattaa ehkä muistaa, helmikuussa oli talviolympialaiset Vancouverissa. Itse en ole ihan hirveä penkkiurheilija, mutta lumilautailu on jostakin yläastevuosilta asti kiinnostanut. (Taas niitä lajeja, joita haluaisin osata, mutta pari kokeilua yläasteen liikunnantunneilla ei rohkaissut jatkamaan lajin parissa. Pidän ihan suosiolla töppöseni tukevasti maan pinnassa kiinni niin vältytään vahingoilta.) Suomen kannalta lumilautailu on ollut viime vuosina niitä lajeja, joita kehtaa seurata tuntematta hirveää häpeää; tänä vuonna Peetu Piiroinen nappasi hopeaa miesten half pipessa ja kyseinen mitali taisi muuten olla Suomen joukkueen ensimmäinen noissa kisoissa.

Ja tästä päästään itse asiaan: lumilautailusta taas hetkellisesti inspiroituneina siskon kanssa surffailtiin netissä aiheen tiimoilta. Siskoni törmäsi sitten suomalaiseen lumilautaelokuvaprojektiin The Scrapbook project, jonka teaser trailerissa soi norjalaisen Sirka Ragnarin biisi Port Now! joka ihastutti kertalaakista. Tästä biisistä tulee aina hyvälle tuulelle, ei voi vastustaa.

Port Now! löytyy Sirka Ragnarin vuonna 2006 julkaistulta ep:ltä I Am, You Are, He/She/It is, jonka muut biisit ovat vähintään yhtä ihastuttavia tuttavuuksia. Sääli, että Sirka Ragnar vaikuttaisi tämän jälkeen eläneen jokseenkin hiljaiseloa. Kuulisin mielelläni enemmänkin näiden norjalaisten lo-fi -touhuilua.

Kun klikkaat itsesi tuonne sivulle: The Scrapbook Project, niin teaser trailer pyörähtää siellä ensimmäisenä. Video löytyy myös YouTubesta, mutta leffan omilta sivuilta löytyvä video on parempilaatuinen.

Sirka Ragnar Spotifyssa
Sirka Ragnar MySpacessa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro huolesi: